Блог

Видалення тату: варіанти і способи.

Татуювання робиться назавжди. І це аксіома. Коли з'явилося мистецтво нанесення малюнків на тіло, а це було більше 5 тисячоліть ...
Тому, ніхто не замислювався про їх видалення. Татуювання мали ритуальне, статусне і соціальне значення. Нині тату - це більше данина моді, бажання прикрасити тіло і тим самим підкреслити свою оригінальність.

Причини виведення татуювань

Іноді клієнти замислюються над тим, як видалити зображення. На це є цілий ряд поважних причин :

  • недостатня кваліфікація виконавця;
  • зміна життєвих принципів - розбіжність татуювання з новими переконаннями;
  • зображення вже не відповідає віянню сучасної моди;
  • наявність підростаючого покоління примушує видалити негативний приклад для наслідування;
  • розбіжність в сім'ї з приводу сюжету тату;
  • помилка молодості, яку неодмінно треба виправити.

Видалення тату в салоні: від теорії до практики

Трохи теоретичних знань. При нанесенні тату фарба потрапляє під шкіру за допомогою механічної дії і закріплюється глибоко в епідермісі. Оскільки розміри фарбувального пігменту значно більше габаритів клітини, вивести його природним шляхом неможливо. У свою чергу проникнення чужорідного тіла викликає природну захисну реакцію організму. Навколо фарби вибудовується своєрідна огорожа з клітин сполучної тканини, які не дають їй поширитися далі. Це ще більше ускладнює процес видалення тату.

В салонах застосовується багато способів видалення тату :

  • Лазер. Процес виведення фарби відбувається за допомогою спеціального устаткування. Під впливом лазерного променю в епідермісі починається термічна реакція, що руйнує фарбувальний пігмент на мікрочастки. Надалі вони виводяться природним шляхом через лімфу. Знебарвлюється пігмент пошарово, 10 – 15% за сеанс. Треба проводити декілька процедур.
  • Дермабразія. Процедура полягає в шліфуванні шкіри фрезою з алмазним абразивом. В результаті шкірний покрив зіскоблюється разом з фарбувальним пігментом. Небезпека полягає в значному зниженні захисних якостей шкіри. Для попередження різних інфекцій надалі потрібне носіння пов'язки і обробка місця видалення антисептичними засобами. Процес загоєння тривалий і може зайняти більше місяця. Крім того, виникає велика вірогідність шрамів. Вартість процедури значно дешевша, ніж лазерне видалення.
  • Хірургічне втручання. Це спосіб вважається найжорсткішим. Полягає у вирізуванні татуювання разом з шаром шкіри. Супроводжується шрамами і рубцями. Із-за уповільнення регенерації у клієнтів старшого віку число слідів значно більше.
  • Хімічний метод дозволяє вивести фарбу за допомогою різних мазей, які знебарвлюють пігмент. Малюнок проколюється порожньою голкою і втирається крем. Процес тривалий і вимагає професіоналізму від майстра, щоб виключити появу шрамів.
  • Кріохірургія. В цьому випадку шкіру обробляють рідким азотом до омертвляння верхніх шарів епідермісу. Надалі їх видаляють разом з барвником. Процес тривалий і хворобливий, але користується успіхом із-за низької вартості.
  • Електрокоагуляція. Процедура схожа із застосуванням рідкого азоту, але тут для омертвляння шарів шкіри використовую струми високої частоти. В результаті можливий ризик отримання опіку і шраму.

Видалення татуювань вдома: утопія або екзекуція

Деякі "діячі" пропонують свої послуги або поради з видалення тату в домашніх умовах. Ці дії або малоефективні, або схожі на тортури часів інквізиції. Видалення тату удома у більшості випадків закінчується або ранами, що не загоюються, та вимагають втручання медиків, опіками та шрамами - полем діяльності для пластичних хірургів, або нічим, з подальшим зверненням до професіоналів.

Щоб не наражати свій організм на випробування, а бюджет на витрати, перед нанесенням тату ще раз зважте всі за та проти. Татуювання – це зображення на все життя.

Найдієвішим способом видалення тату є лазер. Процедура максимально безпечна і безболісна, хоча і коштує недешево.