Блог

Перекриття шрамів татуюванням.

Перекриття шрамів татуюванням: вдале маскування проблеми.
Відома приказка, що шрами прикрашають
чоловіка, не завжди актуальна в реальному житті. Рубці на тілі, а тим більше на обличчі, не додають естетики зовнішньому вигляду навіть мужньої людини. Про жіночі шрами взагалі говорити надмірно. Пані постарається позбавитися від них будь-яким способом: пілінг, механічна шліфовка, кріодеструкція і інші косметичні процедури, аж до пересадки шкіри. Мистецтво тату дозволяє не позбавитися від шраму, а замаскувати його, зробити невидимим.

Навіщо робити тату на шрамі?

Опис походження кожного шраму має свою історію і, тільки в окремих випадках, героїчну. В основному це безглузді, іноді веселі, але частіше драматичні ситуації, спогад про яких навіває смуток і сором. Клієнти тату салонів дуже часто вважають за краще поверх шрамів наносити новий малюнок. Популярність маскування прийшла до нас із заходу. Особливою майстерністю вважається перетворення шраму на невід'ємну частину загальної композиції малюнка. Такі шедеври виходять тільки у справжніх професіоналів.

Маскування шраму: коли можна, а коли небажано

Починається процедура з консультації з майстром. Він визначає, якого типу шрам, і чи можна його перекрити. Процедурі піддаються:

  • Нормотрофічні рубці. Тут немає нічого складного, шрам плоский і знаходиться на одному рівні із здоровою шкірою.
  • Атрофічні шрами. Від них залишаються м'які і тонкі сліди, що знаходяться нижче рівня шкіряного покриву і схожі на невеликі вм'ятини. Наприклад, розтяжка після різкого схуднення.
  • Гіпертрофічні або келоїдні рубці. Вони темного кольору, як правило, вище за поверхню шкіри. При нанесенні татуювання шкіряний покрив травмується, це може спровокувати зростання келоїдів. В цьому випадку, краще порадитися з лікарем.

Перекриття папілом і родимих плям татуюваннями строго заборонено. Зазвичай такі утворення вважаються джерелами пухлин, як доброякісних, так і ракових. В даному випадку зовнішнє втручання може порушити імунітет організму. Ракові клітини почнуть інтенсивно розвиватися.

Рекомендації професійних майстрів

Перш ніж приховати небажаний шрам слід виконати наступні рекомендації:

  • На свіжі рубці тату наносити не можна, треба дати час на їх загоєння.
  • Дозволити набивати малюнок поверх шраму може тільки лікар, після вивчення природи рубця.
  • Для ретельного маскування шраму бажано використати мінімум 3-4 кольори. Закрити рубець одним тоном скрутно, але можливо.
  • Роботу з шрамом краще довірити професійному майстрові з досвідом нанесення таких зображень. Новачкові таке завдання не під силу.
  • Тату для перекриття шраму треба вибирати без дрібних деталей. Краще, якщо це буде щільне суцільне зображення.
  • Нанесення татуювання на рубець досить складне завдання. Не завжди фарбувальний пігмент рівно лягає на шрам, а іноді просто не приживається. В цьому випадку доцільним буде передбачити витрати на корекцію зображення.

Татуювання може стати єдиним варіантом приховати потворний шрам від сторонніх поглядів і стерти спогад неприємної події.