Блог

Стилі татуювань (найпопулярніші): ТОП-5

Стилів тату безумовно багато. Затребуваність того чи іншого напрямку диктується віяннями часу, перевагами поколінь, модою. Але існує ряд стилів, які популярні завжди, незалежно від зовнішніх чинників. Представляємо ТОП-5 найпоширеніших стилів тату.

Дотворк

Дослівно з англійської мови слово переводиться, як точкова робота. Головна фішка стилю в його унікальності. За це його люблять клієнти тату салонів. Оригінальність полягає в точковій технології и техніки нанесення. Не важко здогадатися, що татуювання є малюнком, виконаним за допомогою крапок. Зображення досягається за рахунок їх різної щільності. Малюнок обов'язково повинен мати великі розміри. Маленьке зображення, виконане точками не виглядає красиво і втрачається на тілі. Дотворк припускає складні татуювання, здебільшого, це геометричні форми.

У стилі Дотворк, переважено застосовуються чорні фарби. Деякі майстри роблять тату в червоному кольорі, але це більше нагадує ноу-хау, ніж класику.

Графіка

Цей стиль відрізняється від інших технікою виконання, але треба віддати належне, вона співзвучна з багатьма напрямами у світі тату. Це цілком з’ясовано. Кожен майстер підтвердить, не існує чітких меж між стилями, розділення умовне. Але в Гравюрі конкретика на першому місці. Не досвідченим людям важко розібратися в тому або іншому напрямі. Помилково усі татуювання виконані в строго чорному кольорі, вони відносять до Гравюри.

Але упізнати стиль досить просто, по характерній техніці виконання малюнка. Тіні наносяться рисками. Штрихування в Гравюрі впадає у вічі, а тіні не мають м'якості. У стилі немає півтонів і відтінків, а тим більш сірого кольору. Усі татуювання виконуються тільки в насичено-чорному кольорі, мають конкретний абрис і тінь, у вигляді лінійного штрихування.

З'явився стиль всього 15 років тому, але за останню п'ятирічку його популярність злетіла до вершини рейтингу. Ідеї зображень виникають з сюжетів старовинних гравюр. Найпопулярнішими стали вовчі оскали або малюнки бабки. В рівній мірі майстри набивають зображення звірів, кольорів, геометричних фігур і портретів людей.

Лайнворк

Ще один стиль, що займає провідні позиції, в рейтингу тату - лайнворк. Визначенням цього жанру є прямі лінії, зібрані в один малюнок. З'явився стиль нещодавно, але це ніяк не впливає на його популярність. Він максимально відповідає потребам прихильників мінімалізму та геометрії. Особливості стилю закладені в самій назві, слово лайнворк в перекладі звучить, як "робота з лініями". При нанесенні татуювання можна використовуватися різні кольори, але традиційно зупиняються на чорному або червоному. Сюжети зображень не піддаються ніяким обмеженням, набивати можна все, що завгодно. Звіри, рослинність, геометричні фігури, герої блокбастерів або персонажі бестселерів.

Реалізм

Стиль реалізм говорить сам за себе. І хоча йому, на відміну від інших напрямів, вже більше сторіччя, реалізм не втратив своєї актуальності. Головна фішка цього жанру в унікальністі. Кожне тату виглядає як витвір мистецтва конкретного майстра. Втілюючи малюнок важливо передати максимальну подібність до оригіналу, при цьому не пропустити навіть дрібної деталі.

Особливою популярністю користується татуювання, виконані в трьох вимірах. Наприклад, намальована на руці комаха, виглядає, неначе вона щойно туди приземлилася.

Татуювання в стилі реалізм виконуються в кольоровому виді. Від передачі зображення потребують максимальної схожості. Це неможливо зробити в одному кольорі. У стилі реалізм набивають репродукції картин. Умова одна, татуювання повинне максимально відповідати оригіналу.

Олдскул

Цей стиль з'явився ще в XIX століття. У дослівному перекладі означає «стару школу». Це відповідає дійсності, Олдскул - це ази науки тату, так би мовити, традиція. Здавалося б, поява сучасних жанрів і напрямів повинна була похитнути непорушність старого стилю, але цього не сталося. Як двісті років тому він очолює рейтинги, не втративши і долі популярності.

Коротко стиль можна охарактеризувати, як ностальгію. Головна особливість татуювань Олдскул — яскравість. Тут немає обмежень, використовуються усі знайомі барви з тонами і відтінками. Контури обводять жирними чорними лініями. Нехитрі і тривіальні зображення виглядаюит так, ніби клієнт кинув виклик усьому оточенню, навіюють спогади з минулого.

Першими прихильниками Old-тату були моряки, тому в сюжетах часто просочується морська тематика. До стилю причетні якоря, стрічки, черепа і ангели. Не зважаючи на те, що зображення в Олдскул досить примітивні, вони романтичні. Крім малюнків карт, кинджалів, яскраво-червоних троянд, застосовуються зображення закоханих пар, що цілуються або голубів. Вони іноді нагадують барвисті листівки 50-х років минулого століття. В основному, в стилі Олдскул домінують сюжети, що виражають любов і дружбу.