Блог

Татуювання на шиї

тату на шиї
Моду татуювань на шиї у сучасному світі перейняли із Заходу. Однак спочатку такий тренд суспільство сприйняло у негативному руслі, як знак протесту а не як спосіб самовираження, чи сучасного мистецтва.
На початку такої моди, тату на шиї робили епатажні представники суспільства та самі тату-майстри, аби привернути на себе увагу, та підкреслити свою свободу до вільного вираження своєї професії.

За минулі 20 років багато чого змінилось. Тату на шиї зараз нерідко можна зустріти як на чоловічому тілі, так і на жіночому. Зараз — це гарний спосіб підкреслити свою індивідуальність, стиль та стати більш пізнаваними, а татуювання на «видних» місцях все менш лякають та дивують суспільство.

Ескізи для татуювань на шию не мають кордонів. Зараз є безліч майстрів і стилів, тому можна втілити у життя будь-яку, навіть шалену фантазію.

Якщо прослідкувати за історією цього тренду, то можна побачити, як на заміну відомим усім «штрих-кодам» прийшли ескізи у таких стилях, як: біоорганіка, олдскул, ньюскул, неотрад, графіка та звичайно реалізм.

Що робити, якщо ви вирішили зробити подібне тату?

По-перше, вам необхідно зважити усі «за» та «проти», адже потрібно пам’ятати, що шия — це одна з найбільш видимих частин тіла, тому ретельно подумайте про плани на майбутнє.

По-друге – вибір майстра, до цього пункту потрібно підходити не менш відповідально, адже ви повинні розуміти, що це на все життя. При виборі гарного майстра ми рекомендуємо попередньо та ретельно передивитися його портфоліо та роботи, тим паче які він робив саме на шиї. Якщо вам не сподобалась одна чи більше робіт майстра, не треба сподіватися, що саме вам він зробить гарне тату.

По-третє, потрібно спиратися не тільки на досвід майстра, а й на те, скільки це буде коштувати. Хочеш гарне тату? Не треба економити!

І останній важливий пункт – це вибір та розробка ескізу. Майстер повинен враховувати особливості будови вашого тіла, адже сама шия дуже рухома, тому зображення повинно виглядати без спотворювань.